Gymnastik ved OL i Athen 1896

1896 Sorry, your browser does not support inline SVG .
Gymnastikkonkurrencerne i Athen fandt sted udendørs på det olympiske stadion. Tyske gymnaster vandt fem af de otte discipliner og grækerne to. Den sidste, bensving, blev vundet af Zutter fra Schweiz.

Gymnastik for mænd har været på programmet ved alle olympiske lege. Fra starten blev der konkurreret i discipliner, vi i dag ikke forbinder med det olympiske, så som tovklatring og holdgymnastik, men fra OL i Paris i 1924 fandt konkurrencerne sin blivende form med en individuel mangekamp, en holdkonkurrence og et antal disciplinmesterskaber. For kvindernes vedkommende var der ved flere lejligheder opvisning i holdgymnastik, og i 1928, 1936 og 1948 var der holdkonkurrencer i redskabsgymnastik for kvinder på det olympiske medaljeprogram. Fra 1952 har kvindernes program svaret til mændenes, dog med to færre discipliner. I 1984 kom den rytmiske sportsgymnastik til, og fra 2000 har der desuden været trampolinspring på programmet.

Denne artikel om Gymnastik ved OL i Athen 1896 er baseret på de olympiske leges officielle rapporter og Olympian Database
English flagDanish flag

Olympics
Facts & Information

All-time Medal Table All-time Medal Table Olympic Games

Olympic Sports Database Olympic Sports

Nations in the Olympics
Nations in the Olympics

Future Olympics Future Olympics
 
Copyright & Disclaimer    Sportsencyclo    Privacy policy