ved OL i Antwerpen 1920

1920 Sorry, your browser does not support inline SVG .
Atletikkonkurrencerne blev afholdt på Beerschot stadion, der havde plads til omkring 30.000 tilskuere. Desværre var den 390 m lange løbebane i dårlig stand, et forhold der blev forværret af den megen regn under konkurrencerne. Der var 29 discipliner på atletikprogrammet, alle for mænd.

Ved legene i Antwerpen stiftede den internationale idrætsverden for første gang bekendtskab med den finske langdistanceløber Paavo Nurmi - en af den olympiske histories helt store profiler. Han deltog i fire discipliner i Antwerpen og vandt guld i de tre og sølv i den fjerde, 5000 m løbet hvor han blev besejret af franskmanden Joseph Guillemot. Med sine sejre lagde han grunden til en lysende karriere som verdens dominerende langdistanceløber op gennem 1920'erne.

Nurmis landsmand Hannes Kolehmainen, den store triumfator fra OL i Stockholm 1912, stillede også op i Antwerpen, hvor han overraskende vandt guld i maratonløbet.

Albert Hill fra Storbritannien vandt dobbeltsejr i 800 m og 1500 m, en dobbeltsejr der først blev gentaget 44 år senere ved OL i Tokyo 1964. Sølvmedaljen på 1500 m gik til Hills landsmand Philip Noel-Baker, der i 1959 modtog Nobels fredspris for sit arbejde for nedrustning.

USA og Finland, der deltog i OL for første gang som en selvstændig nation og under sit eget flag, blev bedste nationer ved atletikkonkurrencerne med ni guldmedaljer hver. Storbritannien erobrede fire guldmedaljer.

Denne artikel om ved OL i Antwerpen 1920 er baseret på de olympiske leges officielle rapporter og Olympian Database
English flagDanish flag

Olympics
Facts & Information

All-time Medal Table All-time Medal Table Olympic Games

Olympic Sports Database Olympic Sports

Nations in the Olympics
Nations in the Olympics

Future Olympics Future Olympics
 
Copyright & Disclaimer    Sportsencyclo    Privacy policy