ved OL i Paris 1924

1924 Sorry, your browser does not support inline SVG .
I Paris var der for første gang en konkurrence for kvinder på det olympiske program i fægtning. Danmarks 33-årige Ellen Osiier skrev her olympisk historie ved at blive den første kvindelige olympiske mester i fægtning, da hun den 4. juli 1924 vandt guld i den individuelle fleuretkonkurrence. Ellen Osiier var uden diskussion konkurrencens bedste fægter. Hun vandt alle sine 16 kampe i turneringen og opnåede samlet en imponerende score på 80 afgivne touche og kun 34 imod.

Den første fægtekonkurrence for kvinder blev en stor triumf for dansk fægtning. Udover Ellen Osiier var yderligere to danskere blandt de seks fægtere i den afsluttende finalerunde. Grete Heckscher vandt bronze og Yutha Barding blev nummer fem.

I de mandlige fægtediscipliner blev franskmanden Roger Ducret det store navn ved at vinde fem medaljer, heraf tre af guld. Den mest dramatiske episode fandt sted i holdfinalen i fleuret mellem Frankrig og Italien. I finalens femte kamp blev italieneren Boni dømt som taber. Dette blev italienerne så fortørnede over, at hele holdet udvandrede under afsyngning af fascistiske slagsange.

Denne artikel om ved OL i Paris 1924 er baseret på de olympiske leges officielle rapporter og Olympian Database