Fodbold ved OL i Amsterdam 1928

1928 Sorry, your browser does not support inline SVG .
Der deltog 17 nationer den olympiske fodboldturnering i Amsterdam. De olympiske mestre fra Paris 1924, Uruguay, stillede op som favoritter, og de nåede da også let frem til semifinalerne I Amsterdam, bl.a. gennem en sejr over værtsnationen Holland i deres første kamp. I semifinalen mødte de Italien, som blev besejret med 3-2.

I den anden semifinale mødtes Argentina og &Aelig;gypten, der overraskende havde vundet over Tyrkiet og Portugal i deres indledende kampe. Mod Argentina var nordafrikanerne imidlertid chanceløse, og de blev besejret med hele 6-0. I kampen om bronzemedaljerne tabte de herefter til Italien med 11-3.

Finalen mellem Uruguay og Argentina blev langt fra så fremragende, som man havde forventet. Efter de 90 minutters spilletid var stillingen 1-1, og det ændrede sig ikke efter 30 minutters forlængelse af spilletiden. Der blev herefter spillet en omkamp, hvor Uruguay dominerede spillet i første halvleg, der dog sluttede med en stilling på 1-1. I anden halvleg overtog Argentina spillet, men 17 minutter før tid scorede Uruguay's Hector Scarone sejrsmålet, der sikrede at Uruguay genvandt sin olympiske guldmedalje fra 1924.

Denne artikel om Fodbold ved OL i Amsterdam 1928 er baseret på de olympiske leges officielle rapporter og Olympian Database