ved OL i Los Angeles 1932

1932 Sorry, your browser does not support inline SVG .
Den olympiske bokseturnering i 1932 blev afviklet i dagene 9. til 13. august i Olympic Auditorium. Idrætshallen havde plads til 10.000 tilskuere, og det var også her, konkurrencerne i vægtløftning og brydning fandt sted.

Som mange andre idrætsgrene var også boksningen præget af, at europæerne ikke mødte så talstærkt op som ved tidligere olympiske lege. Der deltog kun 85 boksere fra 18 lande i turneringen, og kun USA, Tyskland, Italien og Argentina stillede med boksere i alle otte vægtklasser.

Som en nyskabelse var kampdommeren i Los Angeles placeret i bokseringen i stedet for ved ringside som ved tidligere olympiske boksestævner.

USA, Argentina og Sydafrika vandt alle to guldmedaljer. De to sidste guldmedaljer gik til ungareren Istvan Enekes i fluevægt og canadieren Horace Gwynne i bantamvægt.

Sværvægtsklassen havde kun seks deltagere, og sejren gik til Alberto Lovell fra Argentina. Alberto Lovell var en bokser, der lagde større vægt på styrke end på tekniske finesser. Hans færdigheder var dog tilstrækkelige til, at han kunne vinde guldmedaljen ved at pointsbesejre italieneren Luigi Rovati i finalen. Den anden argentinske guldvinder var Carmelo Robledo, der vandt fjervægtsklassen.

Værtsnationen USA havde seks af sine boksere fremme i semifinalerne, men det endelige medaljeudbytte på to guld og tre bronze blev lidt skuffende. De amerikanske vindere var Eddie Flynn i weltervægt og Carmen Barth i mellemvægt.

For Sydafrika sejrede Laurie Stevens i letvægt og David Carstens i letsværvægt.

Denne artikel om ved OL i Los Angeles 1932 er baseret på de olympiske leges officielle rapporter og Olympian Database
English flagDanish flag

Olympics
Facts & Information

All-time Medal Table All-time Medal Table Olympic Games

Olympic Sports Database Olympic Sports

Nations in the Olympics
Nations in the Olympics

Future Olympics Future Olympics
 
Copyright & Disclaimer    Sportsencyclo    Privacy policy