Volleyball ved OL i Tokyo 1964

1964 Sorry, your browser does not support inline SVG .
Volleyball havde olympisk debut i Tokyo med to discipliner på programmet i form af turneringer for henholdsvis kvinder og mænd. For kvindernes vedkommende var volleyball den første blandt de store holdspil, der kom med på det olympiske program.

Seks nationer stillede til start i kvindernes turnering, der blev en stor triumf for værtsnationen Japan. Japanerne vandt alle deres kampe uden at være reelt truet, og kun i et enkelt tilfælde tabte de et sæt.

Der deltog ti nationer i mændenes turnering, der blev vundet af Sovjetunionen med otte sejre og et nederlag til Japan. Tjekkoslovakiet opnåede også otte sejre, men guldmedaljerne gik til Sovjet på bedre pointsscore.

Volleyball blev udviklet i 1890'erne i USA, og spillet blev hurtigt spredt ud over kontinenterne. I 1946 blev der dannet en international organisation for sporten, og i 1949 afholdtes det første verdensmesterskab. Samme år blev sporten anerkendt af IOC. Frem til OL i Atlanta 1996 var der hver gang to discipliner på det olympiske program. I Atlanta blev der suppleret med yderligere to discipliner i beach volley.

Denne artikel om Volleyball ved OL i Tokyo 1964 er baseret på de olympiske leges officielle rapporter og Olympian Database
English flagDanish flag

Olympics
Facts & Information

All-time Medal Table All-time Medal Table Olympic Games

Olympic Sports Database Olympic Sports

Nations in the Olympics
Nations in the Olympics

Future Olympics Future Olympics
 
Copyright & Disclaimer    Sportsencyclo    Privacy policy