Judo ved OL i Tokyo 1964

1964 Sorry, your browser does not support inline SVG .
Judosporten fik sin debut ved olympiske lege i Tokyo i 1964. Straks efter at Tokyo i 1958 fik overdraget legene modtog IOC en anmodning fra japanerne om, at judo blev optaget på det olympiske program. Efter en del diskussion om bl.a. vægtklasser og amatørreglerne blev den japanske anmodning imødekommet af IOC.

Judoturneringen blev afviklet i Nippon Bodukan Hall, hvor der blev kæmpet i fire vægtklasser, tre med vægtbegrænsning samt en åben klasse. I hver klasse blev atleterne inddelt i puljer, hvor der kæmpedes efter Round Robin-systemet. Puljevinderne gik herefter videre til slutkampene om medaljerne. Japanerne vandt guld i tre vægtklasser, mens den åbne klasse blev vundet af hollænderen Anton Geesink, der i forvejen var verdensmester i klassen.

Judosporten var udviklet af japaneren Jigoro Kano i 1880'erne. De første verdensmesterskaber blev afholdt i 1956, og herefter fulgte så den olympiske debut i 1964. Judo var ikke med ved OL i Mexico City i 1968, men fra 1972 har judo været en fast bestanddel af det olympiske program. I Barcelona i 1992 fik kvinderne adgang til judoturneringen, og ved de seneste olympiske lege i London 2012 var der fjorten vægtklasser på programmet, ligeligt fordelt på kvinder og mænd.

Denne artikel om Judo ved OL i Tokyo 1964 er baseret på de olympiske leges officielle rapporter og Olympian Database
English flagDanish flag

Olympics
Facts & Information

All-time Medal Table All-time Medal Table Olympic Games

Olympic Sports Database Olympic Sports

Nations in the Olympics
Nations in the Olympics

Future Olympics Future Olympics
 
Copyright & Disclaimer    Sportsencyclo    Privacy policy