Boksning ved OL i München 1972

1972 Sorry, your browser does not support inline SVG .
Turneringen i boksning ved legene i München blev afholdt i Boxhalle i Olympiapark, et anlæg der også lagde rum til judokonkurrencerne. Som fire år tidligere i Mexico City blev der bokset i elleve vægtklasser i München.

Det var i München, at Cuba trådte frem som en af de helt store nationer i amatørboksning. Cuba blev bedste nation med tre guldmedaljer, og turneringens mest markante bokser kom også fra Cuba. Den cubanske sværvægter Teofilo Stevenson vandt i sikker stil den første af sine guldmedaljer ved tre olympiske lege i træk. Stevenson blev også tilkendt Val Barker pokalen som turneringens bedste bokser.

En anden af de cubanske guldvindere var den 19-årige pan-amerikanske mester Emilio Correa, der i finalen i weltervægt vandt over den 32-årige europamester Janos Kajdi fra Ungarn. Det var ungdommen mod rutinen, og resultatet blev, at Correa vandt en kneben men klar sejr med alle fem dommerstemmer. I Semifinalen havde Correa i stævnets bedste kamp vundet med dommerstemmerne 3-2 over USA's store guldhåb Jesse Valdez.

USA var den store negative overraskelse i bokseturneringen i München. Amerikanerne havde godt nok fem af deres boksere fremme i slutkampene, men kun en enkelt af dem, letweltervægteren Ray Seales, formåede at vinde guld.

Denne artikel om Boksning ved OL i München 1972 er baseret på de olympiske leges officielle rapporter og Olympian Database