Boksning ved OL i Los Angeles 1984

1984 Sorry, your browser does not support inline SVG .
Boksningen blev afholdt i Los Angeles Memorial Sports Arena, et idrætsanlæg opført i 1959 og med en tilskuerkapacitet på 16.000 til boksekampene. I forhold til tidligere var programmet udvidet med en ny vægtklasse, benævnt sværvægt, så der nu var tolv vægtklasser på programmet. Den hidtidige sværvægtsklasse blev herefter kaldt supersværvægt.

Boksningen var en af de idrætsgrene, der blev hårdt ramt af østblokkens boykot af legene i Los Angeles. To af de helt store boksenationer, Cuba og Sovjetunionen, stillede ikke til start, og endvidere savnede man en række boksere fra stærke østeuropæiske nationer som Polen, Østtyskland og Ungarn. I deres fravær blev turneringen helt domineret af USA, og amerikanske boksere vandt ni af de mulige tolv guldmedaljer.

Det kunne nemt være blevet til ti guldmedaljer, for i letsværvægt stillede USA med Evander Holyfield, der klart var klassens bedste mand. I semifinalen mod Kevin Barry fra New Zealand blev han imidlertid diskvalificeret for at slå efter break. Holyfield blev senere som professionel en yderst succesfuld verdensmester i sværvægt.

Denne artikel om Boksning ved OL i Los Angeles 1984 er baseret på de olympiske leges officielle rapporter og Olympian Database
English flagDanish flag

Olympics
Facts & Information

All-time Medal Table All-time Medal Table Olympic Games

Olympic Sports Database Olympic Sports

Nations in the Olympics
Nations in the Olympics

Future Olympics Future Olympics
 
Copyright & Disclaimer    Sportsencyclo    Privacy policy