Vinter-OL i 2018 - PyeongChang

OL i PyeongChang 2018

Sports at the 2018 Olympic Games in PyeongChang/></td></tr>


<tr>
  <td height=
De XXIII olympiske vinterlege blev afholdt i PyeongChang, Sydkorea, i dagene 9-25 februar 2018. Det var anden gang, der blev afholdt olympiske lege i Sydkorea, idet der for 30 år siden blev afholdt sommerlege i Seoul i 1988. Beslutningen om at vælge PyeongChang som olympisk værtsby blev truffet af IOC (International Olympic Committee) den 6. juli 2011 på IOC's 123. Session i Durban, Sydafrika. Her var der tre ansøgere til værtsskabet i 2018: PyeongChang, Sydkorea, Mönchen, Tyskland og Annecy, Frankrig, og her blev PyeongChang udpeget i første valgrunde med 63 stemmer foran Mönchen med 25 stemmer og Annecy med 7 stemmer.

PyeongChang er en by med ca. 45.000 indbyggere beliggende i de koreanske alper 700 m over havniveau i Gangwon provinsen i den nordøstlige del af Sydkorea.

De olympiske konkurrencer fandt sted i to områder, et "Mountain Cluster" i og omkring PyeongChang og et "Coastal Cluster" i Gangneung, en by med ca. 220.000 indbyggere beliggende ud mod Japanske Hav. En godt udbygget infrastruktur sikrede forbindelsen mellem de to områder.

I "Mountain Cluster" lå det olympiske stadion, der dannede ramme om åbnings- og afslutningsceremonierne. I Alpensia området afvikledes de nordiske skidiscipliner (langrend, skihop og nordisk kombineret) og skiskydningen. I Sliding Centre var der anlæg for konkurrencerne i bobslæde, kælk og skeleton. Anlæggene for disciplinerne i snowboard og freestyle skisport var samlet i Phoenix Snow Park, mens de alpine konkurrencer var delt med de tekniske discipliner (slalom og storslalom) i Yongpyong og fart disciplinerne (styrtløb og super G) i Jeongseon.

I "Coastal Cluster" i Gangneung afvikledes alle skøjtekonkurrencer (hurtigløb, short track og kunstskøjteløb) samt turneringerne i ishockey og curling.

Programmet for vinterlegene i PyeongChang omfattede et antal nye discipliner, hvorved det samlede antal discipliner kom op på 102 - det højeste antal discipliner ved olympiske vinterlege nogen sinde. Blandt de nye discipliner var der flere spændende konkurrencer, fx Big Air i snowboard, hurtigløb på skøjter med samlet start, en mixdouble turnering i curling og en holdkonkurrence i alpint skiløb.

Se her for en detaljeret og interaktiv medaljefordeling for PyeongChang 2018.
Artiklen om OL i PyeongChang 2018 er baseret på de officielle rapporter fra de olympiske lege og Olympian Database
Get it on Google Play
Facts & Information

All-time Medal Table

Olympic Sports


Nations in the Olympics

Future Olympics
 
Copyright & Disclaimer    Sportsencyclo    Privacy policy