Atletik ved OL i St. Louis 1904
Længdespring M

1904 Sorry, your browser does not support inline SVG . Facts about Mændendes  -  at the 1904 Olympic Games
Ved OL i Paris 1900 stillede amerikaneren Meyer Prinstein op som verdensrekordindehaver og favorit til det olympiske mesterskab. Han førte konkurrencen efter kvalifikationsrunden, men blev herefter af religiøse grunde hindret i at stille op i finalen den følgende dag, der var en søndag. Her blev han overgået af landsmanden Kraenzlein med en enkelt centimeter og måtte nøjes med sølvmedaljen.

I St. Louis stillede Prinstein op på ny, stærkt indstillet på at vinde den guldmedalje han ikke opnåede fire år tidligere. Det lykkedes også for ham med et bedste spring på 7,34 m og en god margen på 45 cm til konkurrencens næste mand, landsmanden Daniel Frank.

Meyer Prinstein var i årene lige efter århundredeskiftet i særklasse verdens bedste springer. I de uofficielle olympiske lege i Athen 1906 vandt han også guld i længdespring, og i trespring blev han olympisk mester både i Paris 1900 og St. Louis 1904.

Artiklen om Længdespring M - Atletik ved de olympiske sommerlege ved OL i St. Louis 1904 er baseret på de officielle olympiske rapporter og Olympian Database
English flagDanish flag

Olympics
Facts & Information

All-time Medal Table All-time Medal Table Olympic Games

Olympic Sports Database Olympic Sports

Nations in the Olympics
Nations in the Olympics

Future Olympics Future Olympics
 
Copyright & Disclaimer    Sportsencyclo    Privacy policy