Svømning ved OL i Sydney 2000

2000 Sorry, your browser does not support inline SVG .
I Sydney International Aquatic Centre var over 17.000 tilskuere dagligt vidne til et svømmestævne, der hævdede sig blandt de ypperste i den olympiske historie.

Ved legene i Sydney blev USA's status som verdens dominerende svømmenation slået ubønhørligt fast på trods af, at værtsnationen Australien stillede med enorme forventninger og et helt ekstraordinært svømmelandshold med superstjerner som Ian Thorpe, Susie O'Neill, Michael Klim og Grant Hackett i spidsen. Og på trods af den hollandske tomandshær med Inge de Bruijn og Pieter van den Hoogenband. Med 14 guldmedaljer af 32 mulige var amerikanernes styrkedemonstration dog enorm, først og fremmest i kraft af en imponerende bredde.

Australierne havde på forhånd en ambition om at arrangere et svømmestævne, der ville sprænge alle hidtil sete rammer. Det lykkedes til fulde. Arrangementet var fremragende og præget af værtsnationens årelange fornemme svømmekultur.

Også resultatmæssigt satte konkurrencerne i Sydney nye mål for fremtiden. I alt blev der sat 14 nye verdensrekorder under de otte dages svømmekonkurrencer i Aquatic Centre. Verdensrekorden blev forbedret i 11 af de 32 discipliner, og den olympiske rekord blev forbedret i yderligere 15 discipliner. Ikke mindst glædede det mange svømmeentusiaster, at der blev ryddet kraftigt op i tidligere tiders rekorder, som var opnået under omstændigheder med mistanke om doping.

Denne artikel om Svømning ved OL i Sydney 2000 er baseret på de olympiske leges officielle rapporter og Olympian Database
English flagDanish flag

Olympics
Facts & Information

All-time Medal Table All-time Medal Table Olympic Games

Olympic Sports Database Olympic Sports

Nations in the Olympics
Nations in the Olympics

Future Olympics Future Olympics
 
Copyright & Disclaimer    Sportsencyclo    Privacy policy