Boksning ved OL i Melbourne 1956

1956 Sorry, your browser does not support inline SVG .
Bokseturneringen fandt sted i en nybygget idrætshal i den vestlige del af Melbourne, The Stadium, med plads til 7000 tilskuere. Der var, som ved de foregående olympiske lege i Helsingfors 1952, ti vægtklasser på programmet. 161 boksere fra 34 lande deltog i den olympiske bokseturnering i Melbourne.

Den 30-årige ungarer Laszlo Papp vandt guld i letmellemvægtsklassen. Det var Papps tredje guldmedalje, efter at han havde vundet i mellemvægt i London 1948 og i letmellemvægt i Helsingfors 1952. Laszlo Papp blev dermed den første bokser, der vandt guld ved tre olympiske lege i træk, en sejrsrække der senere også er præsteret af de to cubanere Teofilo Stevenson i 1972-1980 og Felix Savon i 1992-2000. I finalen vandt Laszlo Papp over den senere professionelle verdensmester Jose Torres fra USA.

Sværvægtsklassen fik en sensationel afgørelse. Favoritten, den unge russer Lev Moukhine, havde standset sine tre første modstandere inden tid. I finalen mødte han amerikaneren Pete Rademacher, der ligeledes havde besejret sine modstandere i de indledende runder på knock out. Rademacher startede som et uvejr, der helt overvældede sovjetbokseren, der blev slået i gulvet tre gange, inden kamplederen standsede kampen efter 2,27 minuts boksning i første omgang.

Briten Dick McTaggart, der vandt guld i letvægtsklassen, fik fortjent overrakt Val Barker-pokalen for den bedste tekniske boksning i turneringen.

Sovjetunionen blev den bedste nation i The Stadium med tre guldmedaljer. De sovjetiske boksere vandt guld i fjervægt ved Vladimir Safronov, i letweltervægt ved Vladimir Enguibaryan og i mellemvægt ved Gennady Shatkov.

Denne artikel om Boksning ved OL i Melbourne 1956 er baseret på de olympiske leges officielle rapporter og Olympian Database
English flagDanish flag

Olympics
Facts & Information

All-time Medal Table All-time Medal Table Olympic Games

Olympic Sports Database Olympic Sports

Nations in the Olympics
Nations in the Olympics

Future Olympics Future Olympics
 
Copyright & Disclaimer    Sportsencyclo    Privacy policy