Vladimir Kuts ved OL
Biografi og olympiske resultater

Vladimir Kuts fra $nation
Facts om Vladimir Kuts i Atletik
Vladimir Petrovich Kuts var verdens dominerende langdistanceløber i perioden efter, at den berømte Emil Zatopek fra Tjekkoslovakiet havde passeret toppen på sin karriere.

Vladimir Kuts blev født den 7. februar 1927 i Aleksino i Ukraine, der dengang var en del af Sovjetunionen. Han var i årene for sin sportslige karriere officer i den sovjetiske hær. Kuts er i en række nyere kilder angivet med fornavnet Volodymyr, der er den ukrainske stavemåde for han navn.

Kuts blev første gang kendt af en bredere kreds ved europamesterskaberne i atletik i Bern i 1954. Her slog han de to favoritter på 5000 m, Zatopek og briten Chris Chataway, og blev europamester samtidig med, at han satte ny verdensrekord.

Kuts' største internationale præstation fandt sted ved de olympiske lege i Melbourne 1956. Her mødte Kuts op som favorit på både 5000 m og 10.000 m, efter at han få måneder før OL havde sat ny verdensrekord på 10.000 m. I Melbourne var Kuts knusende overlegen og vandt olympisk guld på begge distancer – en præstation, der før ham kun var leveret af finnen Hannes Kolehmainen ved OL i Stockholm 1912 og af Emil Zatopek ved OL i Helsingfors 1952. Efter OL blev Kuts hjemme i Sovjetunionen tildelt den sjældent uddelte Lenin-orden.

Kuts satte i 1957 en ny verdensrekord på 5000 m med tiden 13.35,0, der først blev slået i 1965 af australieren Ron Clarke. I 1959 indstillede Kuts sin sportslige karriere.

Kuts blev efter at have trukket sig tilbage ramt af flere hjertetilfælde, hvoraf det sidste førte til hans død den 16. august 1975 i en alder af 48 år.

$athlete_name - Resultater ved OL

Disciplin

Placering

Resultat

Facts om $athlete_name i olympisk $sport_name Melbourne 1956 - Atletik
10000 m M Finale .$athlete_name guld medaljer ved OL.28.45,6OR
5000 m M Finale .$athlete_name guld medaljer ved OL.13.39,6OR
Indledende 214.15,4Q


Vladimir Kuts kan have deltaget i events, som ikke fremgår af listen ovenfor, men alle vundne medaljer er til gengæld inkluderet. Vi arbejder løbende på at tilføje flere resultater.


Informationen om Vladimir Kuts ved OL er baseret på de officielle olympiske rapporter og Olympian Database.
English flagDanish flag

Olympics
Facts & Information

All-time Medal Table All-time Medal Table Olympic Games

Olympic Sports Database Olympic Sports

Nations in the Olympics
Nations in the Olympics

Future Olympics Future Olympics
 
Copyright & Disclaimer    Sportsencyclo    Privacy policy