Skydning ved OL i Beijing 2008

2008 Sorry, your browser does not support inline SVG .
Konkurrencerne i skydning fandt sted i Beijing Shooting Range, endnu et af Beijings imponerende nye idrætsanlæg. I sin arkitektur indeholdt skydeanlægget formen af en jagtbue som en anerkendelse af jagten som oprindelsen til konkurrencer i skydning. Værtsnationen Kina vandt guld i fem af de femten discipliner i skydning.

&Aelig;gteparret Katerina og Matthew Emmons var de to skytter, der opnåede den største medieomtale i Beijing. Katerina stillede op for Tjekkiet og vandt guld i kvindernes luftriffel. Matthew stillede op for USA og vandt sølv i mændenes liggende riffelskydning. De havde truffet hinanden under OL i Athen 2004 og var blevet gift året før OL i Beijing.

Indien er med et befolkningstal på 1,1 milliard indbyggere en slumrende kæmpe på en række områder. Dette gælder også inden for idrætten, hvor Indien før 2008 kun inden for hockeysporten havde haft et format, der gav olympiske guldmedaljer. Det var derfor en idrætshistorisk begivenhed med et fremtidigt perspektiv, da den 25-årige indiske erhvervsmand Abhinav Bindra skød sig til guldmedaljen i mændenes finale i luftriffel.

Under medaljeceremonien i kvindernes 10 m luftpistol vakte sølv- og bronzevinderne, Natalya Paderina fra Rusland og Nino Salukvadze fra Georgien, stor opsigt ved at omfavne hinanden hjerteligt. Dette blev tydeligt opfattet som en tavs kommentar til de igangværende kamphandlinger mellem de to lande i en verserende strid om forholdene omkring Syd-Ossetien.

Denne artikel om Skydning ved OL i Beijing 2008 er baseret på de olympiske leges officielle rapporter og Olympian Database
English flagDanish flag

Olympics
Facts & Information

All-time Medal Table All-time Medal Table Olympic Games

Olympic Sports Database Olympic Sports

Nations in the Olympics
Nations in the Olympics

Future Olympics Future Olympics
 
Copyright & Disclaimer    Sportsencyclo    Privacy policy