ved OL i Beijing 2008

2008 Sorry, your browser does not support inline SVG .
Der blev ved OL i Beijing vendt op og ned på den traditionelle magtbalance i amatørboksning.

Ved de foregående olympiske lege i Athen 2004 vandt de seneste årtiers stærkeste boksenation Cuba fem ud af elleve mulige guldmedaljer, og i alt havde cubanerne otte af deres boksere med i semifinalerne. I Beijing var der ligeledes otte cubanere med i semifinalerne, men af disse gik kun fire videre til finalerne, hvor de alle tabte deres kampe. Den samlede cubanske medaljehøst blev således fire sølvmedaljer og fire bronzemedaljer.

Det var ventet, at de cubanske boksere denne gang ville få sværere end sædvanligt ved at dominere bokseturneringen. Cuba stillede i flere klasser med unge og uprøvede boksere, men det var alligevel en overraskelse, at cubanerne måtte rejse hjem uden guldmedaljer.

For en anden stor boksenation, USA, blev resultatet ved OL i Beijing det dårligste i mands minde. Flere af de unge amerikanere tabte deres kampe i første runde, og en forhåndsfavorit som Demetrius Andrade, verdensmesteren fra 2007 i weltervægt, tabte i kvartfinalen til koreaneren Kim. USA's boksere vandt kun en enkelt medalje i Beijing, bronze til Deontay Wilder i sværvægt.

Som ved de foregående olympiske lege i Athen 2004 var der elleve klasser på det olympiske bokseprogram. Hele bokseturneringen blev afviklet i Beijing Workers' Gymnasium med plads til 12.000 tilskuere. Værtsnationen Kina og Rusland vandt begge to guldmedaljer, mens de resterende syv guldmedaljer gik til boksere fra Thailand, Mongoliet, Ukraine, Dominikanske Republik, Storbritannien, Kasakhstan og Italien - en overraskende spredning af de olympiske boksetitler.

For Kinas vedkommende var det ventet, at Zou Shiming ville være i stand til at vinde letfluevægtsklassen og dermed blive Kinas første olympiske guldmedaljevinder i boksning nogen sinde. Derimod var det en overraskelse, at Zhang Xiaoping sejrede i letsværvægt ved at besejre ireren Kenny Egan med 11-7 i finalen.

Den mest overraskende guldmedalje blev vundet af Felix Diaz fra Den Dominikanske Republik, der i finalen i letweltervægt besejrede guldvinderen fra OL i Athen, Manus Boonjumnong fra Thailand.

I supersværvægt mødtes italieneren Clemente Russo og Rakhim Chakhiev fra Rusland i finalen. I en ikke særlig ophidsende kamp sejrede italieneren med 4-2.

Denne artikel om ved OL i Beijing 2008 er baseret på de olympiske leges officielle rapporter og Olympian Database
English flagDanish flag

Olympics
Facts & Information

All-time Medal Table All-time Medal Table Olympic Games

Olympic Sports Database Olympic Sports

Nations in the Olympics
Nations in the Olympics

Future Olympics Future Olympics
 
Copyright & Disclaimer    Sportsencyclo    Privacy policy