Atletik ved OL i Sydney 2000
5000 m M

2000 Sorry, your browser does not support inline SVG . Facts about Mændendes  -  at the 2000 Olympic Games
Startlisten til mændenes 5000 m finale var stærkt præget af afrikanske løbere, ni ud af i alt femten løbere i finalen var fra Afrika. Alle tre medaljer blev da også vundet af afrikanere. Millon Wolde fra Etiopien vandt guld i tiden 13.35,49, Ali Saidi-Sief fra Algeriet sølv i tiden 13.36,20 og tæt bag ham Brahim Lahlafi fra Marokko bronze i tiden 13.36,47.

I fravær af verdensrekordholderen, Haile Gebrselassie fra Etiopien, der valgte at koncentrere sig om 10.000 m, og den regerende verdensmester, Salah Hissou fra Marokko, der var skadet, var der på forhånd lagt op til et åbent løb med mange mulige vindere. Dog blev Ali Saidi-Sief, den afrikanske mester, anset for kneben favorit.

I finalen lå feltet samlet næsten hele løbet, mest med Brahim Lahlafi i spidsen i et behersket tempo. Ved 4000 m gik Saidi-Sief frem i spidsen og øgede farten, hvorved han tog afstand fra alle andre end Millon Wolde. Wolde løb en fremragende sidste omgang, og 100 m fra mål gik han forbi Saidi-Sief og sikrede sig guldmedaljen.

Millon Woldes sejrstid var den langsomste siden OL i Mexico City 1968. Til gengæld var hans sidte omgang på 53,85 den hidtil hurtigste i et olympisk 5000 m løb. Ved verdensmesterskaberne i 2001 blev Ali Saidi-Sief afsløret i dopingmisbrug med en toårig karantæne til følge.

Artiklen om 5000 m M - Atletik ved de olympiske sommerlege ved OL i Sydney 2000 er baseret på de officielle olympiske rapporter og Olympian Database
English flagDanish flag

Olympics
Facts & Information

All-time Medal Table All-time Medal Table Olympic Games

Olympic Sports Database Olympic Sports

Nations in the Olympics
Nations in the Olympics

Future Olympics Future Olympics
 
Copyright & Disclaimer    Sportsencyclo    Privacy policy