Atletik ved OL i Atlanta 1996
1500 m M

1996 Sorry, your browser does not support inline SVG . Facts about Mændendes  -  at the 1996 Olympic Games
Ved OL i Barcelona 1992 var Noureddine Morceli fra Algeriet storfavorit til at vinde det olympiske guld på 1500 m. Op til OL var Morceli imidlertid småskadet, og han måtte i finalen se sig slået af værtsnationens Fermin Cacho i et et løb, hvor en dybt skuffet Morceli sluttede som nummer syv.

I Atlanta lykkedes det endelig for Morceli, verdens dominerende 1500 m løber gennem mange år, at føje et olympisk mesterskab til sin imponerende rekordliste. Forhåndsvurderingerne denne gang var dog ikke helt så entydige som i Barcelona, og det var ventet, at Morceli ville få hård modstand fra Marokkos nye unge stjerne, Hicham El Guerrouj, de næste mange års store navn på distancen. Også Kenya stillede som altid med stærke folk på distancen.

Finalen den 3. august blev dramatisk. Som det havde været tilfældet i Barcelona, blev Morceli fra starten pakket godt ind af kenyanerne, men omkring 900 m slap han fri og gik i spidsen for løbet. Han pressede tempoet og trak feltet ud, så kun El Guerrouj og den regerende olympiske mester, Fermin Cacho fra Spanien, var i stand til at følge ham. Lige før klokken ringede for sidste omgang, forsøgte El Guerrouj at presse sig frem, herved stødte han ind i Morceli, og begge snublede. Morceli genvandt hurtigt balancen, mens El Guerrouj faldt og sluttede sidst i feltet.

Morceli vandt en sikker sejr i tiden 3.35,78, mens Cacho tog sølv i 3.36,40. Herefter fulgte de tre kenyanere, Stephen Kipkorir vandt bronze i 3.36,72 foran Laban Rotich og William Tanui. Abdi Bile fra Somalia blev nummer seks.

Guldmedaljen i Atlanta var højdepunktet i Noyreddine Morcelis imponerende karriere. Mellem 1990 og 1996 var han i særklasse som verdens bedste på 1500 m. Mellem 1992 og 1996 vandt han 52 betydende løb i træk på 1500 m og en mile, og da han stillede til start i Atlanta var han verdensrekordindehaver på 1500 m, en mile og 3000 m, ligesom han havde vundet de seneste tre verdensmesterskaber på 1500 m.

Artiklen om 1500 m M - Atletik ved de olympiske sommerlege ved OL i Atlanta 1996 er baseret på de officielle olympiske rapporter og Olympian Database
English flagDanish flag

Olympics
Facts & Information

All-time Medal Table All-time Medal Table Olympic Games

Olympic Sports Database Olympic Sports

Nations in the Olympics
Nations in the Olympics

Future Olympics Future Olympics
 
Copyright & Disclaimer    Sportsencyclo    Privacy policy