Atletik ved OL i Amsterdam 1928
200 m M

1928 Sorry, your browser does not support inline SVG . Facts about Mændendes  -  at the 1928 Olympic Games
På 200 m mødtes to af disciplinens favoritter, tyskeren Helmut Körnig og amerikaneren Charles Borah, i et indledende heat med den unge canadier, Percy Williams, der tidligere under OL havde vundet guld på 100 m. Kun to løbere gik videre til den efterfølgende runde, og det kostede Borah videre deltagelse på 200 m. Körnig viste fin form og vandt heatet i tiden 21,6, hvorved han tangerede den olympiske rekord, sat af amerikaneren Archie Hahn ved OL helt tilbage i St. Louis 1904.

Banen var gennemblødt i finalen, og det påvirkede tiderne. Körnig førte ved udgangen af kurven en smule foran den forsvarende olympiske mester fra OL i Paris 1924, amerikanere Jackson Scholz, men da der resterede 50 m blev de begge passeret af både Percy Williams og briten Walter Rangeley. Williams sikrede sig overraskende sin anden guldmedalje i Amsterdam ved at løbe på 21,8. Rangeley fik sølv og blev noteret for 21,9 på andenpladsen.

I opgøret om bronzemedaljen blev der dømt dødt løb mellem Körnig og Scholz, men næste dag bestemte juryen, at der skulle være omløb om tredjepladsen. Det nægtede Scholz at deltage i, og bronzemedaljen blev så overdraget til Helmut Körnig.

Artiklen om 200 m M - Atletik ved de olympiske sommerlege ved OL i Amsterdam 1928 er baseret på de officielle olympiske rapporter og Olympian Database
English flagDanish flag

Olympics
Facts & Information

All-time Medal Table All-time Medal Table Olympic Games

Olympic Sports Database Olympic Sports

Nations in the Olympics
Nations in the Olympics

Future Olympics Future Olympics
 
Copyright & Disclaimer    Sportsencyclo    Privacy policy