Atletik ved OL i Beijing 2008
Stangspring K

2008 Sorry, your browser does not support inline SVG . Facts about Kvindernes  -  at the 2008 Olympic Games
Den russiske stangspringer Elena Isinbayeva var de olympiske atletikkonkurrencers største favorit. Som forsvarende olympisk mester fra OL i Athen 2004, dobbelt verdensmester fra 2005 og 2007 samt indehaver af den bestående verdensrekord på 5,04 m havde hun været i en klasse for sig blandt de kvindelige stangspringere ved stævnerne op til OL.

Finalen blev afholdt mandag den 18. august i Birds Nest med 12 deltagere. Isinbayeva gik ind i konkurrencen på 4,70 m, som hun let klarede i første forsøg. Det samme gjorde Jennifer Stuczynski fra USA og Isinbayevas landsmand Yuliya Golubchikova, mens polakken Monika Pyrek kom over i andet forsøg. Den tredje russer, Svetlana Feofanova stod over på højden.

På 4,75 m var der således fortsat fem kvinder med i konkurrencen. Her stod Isinbayeva over. Feofanova kom over i første forsøg og Stuczynski og Golubchikova i andet, mens højden blev for meget for Monika Pyrek, der dermed sluttede på finalens femteplads.

Næste højde var 4,80 m med deltagelse af amerikaneren og de tre russere. Isinbayeva stod igen over, mens Stuczynski bragte sig i spidsen for konkurrencen ved at klare højden i første forsøg. De to øvrige russere rev begge ned tre gange, hvorved Feofanova fik bronzemedalje, mens Golubchikova blev nr. 4.

Nu startede et taktisk spil mellem de to tilbageværende springere. På 4,85 m stod Stuczynski over, men Isinbayeva lod sig ikke ryste og klarede højden i første forsøg.

På 4,90 m var rollerne byttet om. Her stod Isinbayeva over, mens Jennifer Stuczynski valgte at springe. Hun rev imidlertid ned tre gange, og hermed var medaljerne fordelt med guld til Isinbayeva for 4,85 m og sølv til Stuczynski for 4,80 m.

Isinbayeva valgte at springe videre på 4,95 m, som hun klarede i sit tredje forsøg. Herefter beordrede hun højden op på 5,05 m, ny verdensrekordhøjde. Også denne højde klarede hun i tredje forsøg, og Elena Isinbayeva kunne dermed udover guldmedaljen lægge navn til en af de fem nye verdensrekorder, der blev sat ved atletikkonkurrencerne i Beijing.

I OL-finalen var det tredje gang i 2008 og niende gang i sin karriere, at Isinbayeva satte ny verdensrekord i stangspring.

Artiklen om Stangspring K - Atletik ved de olympiske sommerlege ved OL i Beijing 2008 er baseret på de officielle olympiske rapporter og Olympian Database
English flagDanish flag

Olympics
Facts & Information

All-time Medal Table All-time Medal Table Olympic Games

Olympic Sports Database Olympic Sports

Nations in the Olympics
Nations in the Olympics

Future Olympics Future Olympics
 
Copyright & Disclaimer    Sportsencyclo    Privacy policy