Ishockey ved OL i Torino 2006

2006 Sorry, your browser does not support inline SVG .
Ved OL i Salt Lake City i 2002 måtte "Tre Kronor" - Sveriges højt profilerede landshold i ishockey - højst uventet se sig slået ud i kvartfinalen af upåagtede Hviderusland, da holdets stjernemålmand Tommy Salo tabte et ufarligt skud i nettet.

I Torino fik Sverige en fuldgod revanche for skuffelserne i Salt Lake. Med guld i mændenes turnering og sølv i kvindernes blev svensk ishockey den store vinder i Torino.

Ishockeykampene i Torino, både for mænd og kvinder, blev primært spillet i Palasport Olimpico, en nybygget skøjtehal beliggende i Torino by og med plads til godt 12.000 tilskuere. Som den eneste idrætsgren strakte ishockeyen sig over hele OL-perioden. Fra lørdag den 11. februar, hvor man startede med de indledende kampe for kvinderne, og til søndag den 26. februar, hvor mændenes finale var OL's sidste konkurrence, blev der med en enkelt hviledag spillet ishockey i Torino.

Mændenes turnering havde deltagelse af alle de store professionelle navne fra NHL, idet den nordamerikanske hockeyliga holdt en to ugers OL-pause. Således stillede de svenske guldvindere op med stjernespillere som Peter Forsberg, Mats Sundin og Nicklas Lidström, Finland med Antero Niittymäki og Teemu Selänne, Tjekkiet med Dominik Hasek og Jaromir Jagr og Canada med Martin Brodeur og Joe Sakic samt med legenden Wayne Gretzky som cheftræner.

Turneringen blev en kæmpe skuffelse for ishockeystormagter som USA og de forsvarende olympiske mestre fra Canada, der begge blev slået ud i kvartfinalerne. Heller ikke verdensmestrene fra Tjekkiet levede helt op til egne forventninger ved kun at blive nummer tre i turneringen. I stedet blev ishockeyturneringen i Torino en triumf for Sverige og Finland, der spillede sig frem til en særdeles spændende finale, der endte med en svensk sejr på 3-2.

I kvindernes turnering var Canada knusende overlegen. Canadierne vandt alle deres fem kampe med en samlet målscore på 46-2. I finalen blev Sverige besejret med 4-1. Svenskerne havde forinden i semifinalen skabt turneringens store overraskelse ved at vinde 3-2 over USA.

Denne artikel om Ishockey ved OL i Torino 2006 er baseret på de olympiske leges officielle rapporter og Olympian Database
English flagDanish flag

Olympics
Facts & Information

All-time Medal Table All-time Medal Table Olympic Games

Olympic Sports Database Olympic Sports

Nations in the Olympics
Nations in the Olympics

Future Olympics Future Olympics
 
Copyright & Disclaimer    Sportsencyclo    Privacy policy