Vægtløftning ved OL i Athen 1896

1896 Sorry, your browser does not support inline SVG .
Vægtløftningskonkurrencerne i Athen blev helt domineret af Viggo Jensen fra Danmark og Launceston Elliot fra Storbritannien. Der konkurreredes i to discipliner. I to-arms løft sejrede Viggo Jensen foran Elliot. De løftede begge 115,5 kg, men Viggo Jensen blev dømt som vinder på bedre stil. I en-arms løft sejrede Elliot med et løft på 71 kg, mens Viggo Jensen på andenpladsen løftede 57 kg.

De to discipliner i vægtløftning blev afviklet udendørs på inderkredsen i det olympiske stadion.

Der var i 1896 ingen internationalt gældende regler eller vægtgrænser for vægtløftningskonkurrencer. I en-arms løft løftede deltagerne håndvægte fra gulvet til strakt arm. I to-arms løft benyttedes en løftestang. I hver disciplin havde alle deltagere tre løft med vægte efter eget valg, herefter fik de tre bedst placerede yderligere tre løft. Hvis flere deltagere sluttede på samme vægt, blev placeringen afgjort af dommerne.

Efter Athen var der i 1904 i St. Louis to discipliner i vægtløftning, men herefter skulle man frem til 1920 i Antwerpen, før der igen kom vægtløftning ved OL, og fra da af har det været et fast element ved OL. Fra 2000 kom der også discipliner for kvinder på programmet.

Denne artikel om Vægtløftning ved OL i Athen 1896 er baseret på de olympiske leges officielle rapporter og Olympian Database
English flagDanish flag

Olympics
Facts & Information

All-time Medal Table All-time Medal Table Olympic Games

Olympic Sports Database Olympic Sports

Nations in the Olympics
Nations in the Olympics

Future Olympics Future Olympics
 
Copyright & Disclaimer    Sportsencyclo    Privacy policy