Moderne femkamp ved OL i Mexico City 1968

1968 Sorry, your browser does not support inline SVG .
Ved OL i Mexico City blev der for første gang gennemført systematiske dopingkontroller. Det svenske hold i moderne femkamp fik den tvivlsomme ære, at blive de første atleter, der mistede en medalje på grund af doping.

Svenskerne havde vundet bronzemedalje i holdkonkurrencen, men dopingkontrollen afslørede, at en af deltagerne på holdet, Hans-Gunnar Liljenwall, havde indtaget alkohol i for stor mængde inden konkurrencen i pistolskydning. Det svenske hold blev diskvalificeret, og bronzemedaljen gik i stedet til Frankrig. Ungarn og Sovjetunionen vandt henholdsvis guld og sølv.

I den individuelle konkurrence sluttede Liljenwall som nummer otte, men også her blev han diskvalificeret. Den individuelle guldmedalje gik til Liljenwalls landsmand Björn Ferm.

Konkurrenceformen var den same i 1968 som den havde været siden 1932. Rækkefølgen for de fem elementer var: ridning, fægtning, skydning, svømning og løb. Konkurrencen blev afviklet over fem dage.

Denne artikel om Moderne femkamp ved OL i Mexico City 1968 er baseret på de olympiske leges officielle rapporter og Olympian Database
English flagDanish flag

Olympics
Facts & Information

All-time Medal Table All-time Medal Table Olympic Games

Olympic Sports Database Olympic Sports

Nations in the Olympics
Nations in the Olympics

Future Olympics Future Olympics
 
Copyright & Disclaimer    Sportsencyclo    Privacy policy