Kano & kajak ved OL i Seoul 1988

1988 Sorry, your browser does not support inline SVG .
Konkurrencerne i kano- og kajakroning blev afholdt på Han River Regatta Course i Misari, godt 10 km fra den olympiske by, i dagene fra 26. september til 1. oktober. Det olympiske anlæg blev færdigbygget i 1986 og havde plads til 25.000 tilskuere.

Der blev i alt konkurreret i 12 discipliner fordelt med fem kajakdiscipliner for mænd, tre kajakdiscipliner for kvinder og fire kanodiscipliner for mænd. Alle løb foregik over strækningerne 500 m og 1000 m.

Kano- og kajakroning blev introduceret i Sydkorea i 1970'erne, men idrætsgrenen tiltrak sig ikke meget opmærksomhed, før Seoul blev tildelt de olympiske lege. Kano og kajak var blandt tilskuerne den mindst populære idrætsgren ved OL i Seoul, og sporten var i 1988 stadig forholdsvis ukendt i de fleste asiatiske lande.

De østeuropæiske lande dominerede kano- og kajakløbene. Østtyskland blev bedste nation med tre guldmedaljer, fire sølvmedaljer og to bronzemedaljer foran Sovjetunionen med tre guldmedaljer og tre sølvmedaljer. Ungarn blev tredjebedste nation med to guldmedaljer, en sølvmedalje og en bronzemedalje. På fjerdepladsen erobrede USA to guldmedaljer.

Denne artikel om Kano & kajak ved OL i Seoul 1988 er baseret på de olympiske leges officielle rapporter og Olympian Database
English flagDanish flag

Olympics
Facts & Information

All-time Medal Table All-time Medal Table Olympic Games

Olympic Sports Database Olympic Sports

Nations in the Olympics
Nations in the Olympics

Future Olympics Future Olympics
 
Copyright & Disclaimer    Sportsencyclo    Privacy policy