Cykling ved OL i Seoul 1988

1988 Sorry, your browser does not support inline SVG .
Der var ni discipliner på det olympiske cykelprogram ved OL i Seoul, seks baneløb og tre på landevej. Sprint for kvinder var med ved OL for første gang. Cykelkonkurrencerne blev afviklet over ti dage mellem den 18. og den 27. september. Man startede den 18. september med 100 km holdløbet.

Herefter afvikledes de seks banediscipliner i dagene 20. til 24. september, og til sidst sluttede man så af med de to individuelle landevejsløb, den 26. september for kvinderne og den 27. september for mændene.

Baneløbene foregik på Olympic Velodrome, beliggende i den olympiske park et par km fra det olympiske stadion. Cykelbanen var et nybygget og imponerende anlæg med plads til 6.300 tilskuere og en træbane, der blev betegnet som den bedste og hurtigste i verden. Opførelsen af baneanlægget påbegyndtes i 1984 og ved sin indvielse to år senere var banen den eneste internationalt anerkendte cykelbane i Sydkorea.

Landevejsløbene havde start og mål i cykelterrænet omkring Tongil-ro parken. De individuelle løb foregik på en 16,4 km lang rundstrækning, der blev gennemkørt 12 gange af mændene, så den samlede længde blev 197 km. Kvinderne kørte fire gang rundt til en samlet strækning på 82 km. I 100 km holdløbet kørte man 25 km til et vendepunkt ved Unchon-ri og herfra tilbage til mål. Ved at køre rundstrækningen to gange opnåede man 100 km.

Der deltog i alt 455 atleter, 64 kvindelige og 391 mandlige, i de ni cykelkonkurrencer i Seoul.

Af de ni guldmedaljer vandt Sovjetunionen de fire og Østtyskland tre. De to sidste guldmedaljer blev vundet af Holland og Danmark. I den samlede medaljeoversigt blev Sovjetunionen også bedste nation med 4 guld-, 1 sølv- og 2 bronzemedaljer. Østtyskland blev næstbedste nation med 3 guld-, 2 sølv- og 1 bronzemedalje. På tredjepladsen kom Holland med en guld- og 1 bronzemedalje.

Denne artikel om Cykling ved OL i Seoul 1988 er baseret på de olympiske leges officielle rapporter og Olympian Database
English flagDanish flag

Olympics
Facts & Information

All-time Medal Table All-time Medal Table Olympic Games

Olympic Sports Database Olympic Sports

Nations in the Olympics
Nations in the Olympics

Future Olympics Future Olympics
 
Copyright & Disclaimer    Sportsencyclo    Privacy policy