Basketball ved OL i Seoul 1988

1988 Sorry, your browser does not support inline SVG .
16 år efter, at USA tabte den kontroversielle finalekamp i basketballturneringen ved OL i München i 1972 til Sovjetunionen, mødtes de to nationer i Seoul i semifinalen til en længe ventet revanchekamp. Denne gang var der mindre tvivl om resultatet, idet Sovjetunionen efter føring med 10 points ved halv tid sejrede forholdsvist sikkert med 82 - 76.

Den olympiske basketball-turnering blev afviklet i Chamsill Gymnasium beliggende tæt ved det olympiske stadion. Turneringen startede på legenes åbningsdag den 17. september og de indledende runder var færdigspillede den 24. september. Efter en hviledag tog man fat på kvartfinalerne den 26. september og man var herefter klar til finalerne den 29. september for kvindernes vedkommende og den 30. september for mændenes vedkommende.

I både mændenes og kvindernes turnering var værtsnationen Sydkorea og den olympiske vinder fra OL i 1984 i Los Angeles, USA for både mænd og kvinder, automatisk kvalificeret til deltagelse. De resterende deltagere blev fundet gennem kvalifikationsturneringer, afviklet før OL.

I mændenes turnering i Seoul erobrede Sovjetunionen guld for første gang i 16 år. I kvindernes turnering genvandt USA den titel, de første gang erobrede i Los Angeles.

Semifinaleopgørene mellem Sovjetunionen og USA for både mænd og kvinder tiltrak sig stor opmærksomhed. Resultatet af de to semifinaler blev, at USA's kvinder den 27. september sejrede med 102-88, medens Sovjetunionens mænd dagen efter sejrede med 82-76. USA's nederlag i mændenes turnering var kun det andet nederlag i en olympisk turnering, siden basketball kom på det olympiske program i 1936. USA's første nederlag var også til Sovjetunionen, der i den dramatiske finale ved OL i München 1972 vandt 51-50 over amerikanerne.

En af profilerne i den olympiske basketballturnering var brasilianeren Oscar Schmidt. I en indledende kamp mod Spanien satte han en uofficiel olympisk rekord ved at score 55 points. Som gennemsnit i samtlige Brasiliens kampe scorede Oscar Schmidt imponerende 42 points.

Denne artikel om Basketball ved OL i Seoul 1988 er baseret på de olympiske leges officielle rapporter og Olympian Database
English flagDanish flag

Olympics
Facts & Information

All-time Medal Table All-time Medal Table Olympic Games

Olympic Sports Database Olympic Sports

Nations in the Olympics
Nations in the Olympics

Future Olympics Future Olympics
 
Copyright & Disclaimer    Sportsencyclo    Privacy policy