Langrend ved OL i Vancouver 2010

2010 Sorry, your browser does not support inline SVG .
Konkurrencerne i langrend blev afviklet i skiterrænet i Whistler Olympic Park, der i målområdet havde plads til 12.000 tilskuere. Som ved vinter-OL i Torino var der 12 discipliner på programmet.

Norge blev som ventet bedste langrendsnation i Hwistler Olympic Park. Nordmændene vandt i alt fem guldmedaljer, to sølvmedaljer og to bronzemedaljer. Sverige blev næstbedst med tre guldmedaljer, to sølvmedaljer og to bronzemedaljer. Samlet vandt de to nordiske lande således otte af de tolv mulige guldmedaljer. For den tredje nordiske skistormagt, Finland, blev langrendskonkurrencerne en stor skuffelse, Finland vandt kun to bronzemedaljer i langrend.

I mændenes konkurrencer blev Norges dominans dog mindre end ventet. Nordmændenes bedste mand, 24-årige Petter Northug, tredobbelt verdensmester fra 2009, var på forhånd udråbt som det helt store langrendsnavn i Vancouver, og Northug blev anset for at være hovedfavorit i alle de seks konkurrencer, han stillede op i. Han kom imidlertid ualmindeligt dårligt fra start ved kun at blive nr. 41 på den indledende 15 km på vinter-OL's første dag, men senere viste han styrke ved at vinde både sprint og den afsluttende 50 km.

Ikke uventet blev Norges Marit Bjørgen den store stjerne i kvindernes langrendskonkurrencer i Whistler Olympic Park. Med tre guldmedaljer, en sølv- og en bronzemedalje blev hun den mest vindende atlet ved vinter-OL i Vancouver. Bjørgen fik dermed en flot revanche for sin mindre gode præstation ved OL i Torino 2006. Her var hun også den store forhåndsfavorit, men var på grund af sygdom ude af stand til at yde sit bedste.

Sammen med Marit Bjørgen var Justyna Kowalczyk fra Polen på forhånd anset for den store favorit i kvindernes langrendskonkurrencer. Med guld på 30 km distancen efter et hårdt og tæt opgør med Bjørgen samt yderligere en sølvmedalje og en bronzemedalje levede hun op til denne favoritværdighed.

Denne artikel om Langrend ved OL i Vancouver 2010 er baseret på de olympiske leges officielle rapporter og Olympian Database
English flagDanish flag

Olympics
Facts & Information

All-time Medal Table All-time Medal Table Olympic Games

Olympic Sports Database Olympic Sports

Nations in the Olympics
Nations in the Olympics

Future Olympics Future Olympics
 
Copyright & Disclaimer    Sportsencyclo    Privacy policy